Fotografía termostato

Sistema de comptatge individual de consums de calefacció central sense cap derrama inicial per la comunitat de veïns

Actualment, en moltes de les comunitats de veïns amb calefacció centralitzada, el repartiment dels consums resulta bastant injusta, ja que es paga segons el coeficient de participació, això entre altres coses, propicia el malbaratament de l’energia.

Per això E3G ofereix un nou sistema de comptatge individualitzat, molt senzill d’instal·lar que no implica modificar la calefacció central ni fer cap obra. Aquest sistema es basa a col·locar un element anomenat repartidor de costos a cada radiador, que registra l’energia consumida i se’n genera la factura d’una forma racional per cada habitatge.

E3G gestiona el finançament de la inversió necessària. L’estalvi que es genera per la instal·lació d’aquest sistema possibilita, en molts casos, el pagament de la inversió. Així doncs, la comunitat no ha de realitzar cap derrama addicional per la instal·lació dels repartidors de costos.
De forma complementària al descrit anteriorment i per tal d’obtenir un major estalvi, E3G realitza un estudi de l’estat de la instal·lació sense cap cost.

CAS D’ÈXIT

La comunitat de propietaris de l’Avinguda Madrid, 30 de Lleida ha aconseguit estalviar una mitjana anual de 550 euros per habitatge en la seva factura de calefacció gràcies al sistema de control individual del consum de repartidors de costos i a la millora del sistema de calefacció.

La factura s’ha reduït un 75 % dels quals, un 50% de la rebaixa s’ha aconseguit substituint el gasoil pel gas natural i el 25% restant amb la instal·lació dels repartidors de costos i amb altres millores en la instal·lació com vàlvules termostàtiques, equilibrat de la instal·lació i amb el sistema de gestió de la instal·lació. A més, el sistema està preparat perquè cada propietari pugui arribar remotament a controlar la seva calefacció des del mòbil.